logo A&D Omloop van Vlaanderen
Logo FIALogo FIALogo BRC

6–7 september 2024

Logo Muylle - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo Sani centrum Peter Ostyn - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo Olivier Construct - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo A&D Trucks - A&D Omloop van Vlaanderen
MOBIL
Logo Sport Vlaanderen - A&D Omloop van Vlaanderen
Godderis

Covid 19 dossier, ConXioN Omloop van Vlaanderen

Covid 19 dossier, ConXioN Omloop van Vlaanderen

Het jaar 2020 diende zich voor de ConXioN Omloop van Vlaanderen aan als een jaar vol uitdagingen. De belangrijkste uitdagingen die we ons bij het aanvang het jaar oplegden waren:

Europese uitstraling uitbouwen
Een eerste stap werd hiervoor in 2019 gezet toen er een meerjarige overeenkomst werd aangegaan met de promotoren van de Tour European Rally. In 2020 werden reeds heel wat inspanningen geleverd om deze groep van Europese deelnemers uit te breiden. Op vandaag kunnen we zeker zeggen dat deze uitdaging is geslaagd met een zeer uitgebreid internationaal deelnemersveld. Deze Europese uitstraling komt de volledige regio waar de rally doorgaat ten goede, die op verschillende manieren mee profiteert hiervan. Het economisch profijt in deze tijden met een sterke bezetting in de Horeca, het publicitair en toeristisch profijt door de vele ruime reportages over onze wedstrijd die wereldwijd worden uitgezonden op televisie en zo de regio promoot. Eveneens zijn we bijzonder trots te melden dat onze ecologische wedstrijd E Rally meetelt voor de Tour European rally. Hierdoor krijgt deze een Europese uitstraling.

Roeselaarse verankering
Omdat we het als Roeselaarse vereniging belangrijk vinden om een duurzame lokale verankering te hebben investeerden we vanuit de Koninklijke Automobiel Club Midden-Vlaanderen (KAMV) in de aankoop van een bedrijfsunit gelegen in de Herderstraat te Roeselare.
Naast deze twee grote uitdagingen en de jaarlijkse uitdaging om een perfecte rally technische wedstrijd te organiseren en het daarbij horende logistieke werk werd de uitdaging in 2020  veel groter door de Covid-19 pandemie. Tot op vandaag werken we dagelijks gemotiveerd verder met het geloof dat het mogelijk is om een veilige wedstrijd te organiseren binnen de opgelegde maatregelen. Onze organisatie heeft een sterke traditie en reputatie in het organiseren van een veilige autosport wedstrijd, waarbij de zeer goede samenwerking met de verschillende overheidsdiensten primair zijn. Vanuit deze sterke samenwerking zijn we dan ook overtuigd dat we allen samen onze wedstrijd Covid proof kunnen organiseren!

In het kader van een organiseren van een veilige wedstrijd willen we volgende maatregelen nemen:

ONS ENGAGEMENT: