logo ConXion Omloop van Vlaanderen
Logo FIALogo TERLogo FIA

4-5 SEPTEMBER 2020

Logo ConXion - Omloop van Vlaanderen
Logo Muylle - Omloop van Vlaanderen
Logo Sani centrum Peter Ostyn - Omloop van Vlaanderen
Logo Olivier Construct - Omloop van Vlaanderen
Logo Roeselare - Omloop van Vlaanderen
Logo Sport Vlaanderen - Omloop van Vlaanderen

ConXion Omloop van Vlaanderen

Jobfixers Belgian Rally Championship

BRC Logo Omloop van Vlaanderen

De ConXioN Omloop van Vlaanderen staat op de kalender als zevende van negen wedsrtijden. In dit spannend kampioenschap hebben we in Roeselare meerdere malen een kampioen mogen lauweren op ons eindpodium. Wie de Omloop aan zijn palmares wil toevoegen moet uit het goede hout gesneden zijn, diepe grachten langs de weg straffen ieder foutje af.

PIRELLI Junior Belgian Rally Championship 2019

BRC Logo Omloop van Vlaanderen

Criterium kampioenschap

Logo CRITERIUM Omloop van Vlaanderen

Onze wedstrijd staat er als vijfde van zes manches geprogrammeerd. Dit kampioenschap laat toe dat ook regionale rijders met een bescheiden budget kunnen proeven van een nationale wedstrijd. Maximaal 100km tegen de klok en vierwielaangedreven wagens zijn uit den boze.

Tour European Rally series

TER Logo  Omloop van Vlaanderen

Voor het eerst dit jaar zal de ConXioN Omloop van Vlaanderen meetellen voor dit prachtig Europees kampioenschap. Zes manches door Europa heen waar Roeselare de vierde stop wordt. De TER staat borg voor enkele prachtige R5 wagens en biedt juniors in R2 de kans uitdagende wedstrijden doorheen Europa te ontdekken.

Tour European Rally Historic series

Logo Historic TER Omloop van Vlaanderen

Het Historic rally gedeelte van de ConXioN Omloop van Vlaanderen stond altijd al erg hoog aangeschreven bij de eigenaars van de oldtimers. Dit jaar komen daar ook nog een aantal Europese topwagens bij dankzij het TERH kampioenschap. Als vierde wedstrijd op de kalender staan er na Roeselare nog 2 manches op de kalender.

Twinoil Open Nederlands Rallykampioenschap

Logo NRSK Omloop van Vlaanderen

Het Open Nederlands Rallykampioenschap telt dit jaar zeven wedstrijden met twee buitenlandse uitstappen. In de Omloop zullen de snelste Nederlanders met hun R5 wagens wedijveren met onze Belgische toppers. Op de snelle gladde wegen hebben de Nederlanders misschien een klein nadeel, maar onze showproef de Zoning moet echt een kolfje naar hun hand zijn.

HRCR Mini Sport cup stage rally championship

Logo HRCR Mini Sport cup stage rally Omloop van Vlaanderen

Dit Brits kampioenschap staat enkel open voor Historic Mini’s. Acht kansen om punten te pakken over zeven wedstrijden. Onze wedstrijd telt immers mee als een dubbele manche. Dubbel zo belangrijk dus voor de deelnemende teams. Net als de ConXioN Omloop van Vlaanderen viert ook de legendarische Mini zijn 60ste verjaardag.

Stage Masters Historic stage rally challenge

Logo STAGEMASTER Omloop van Vlaanderen

Een mixed kampioenschap die elf wedstrijden telt op zowel gravel als asfalt. Tour of Flanders prijkt er als negende op de kalender. Een groot overkoepelend kampioenschap waar alle soorten Historic wagens uit Groot Brittannië aan deelnemen. De zes beste resultaten tellen mee en laten er nu net zes asfaltwedstrijden zijn… Specialisten op deze ondergrond weten al welke wedstrijd ze begin september aan de kalender zullen toevoegen.

RACB M-Cup

Logo MCUP Omloop van Vlaanderen

Zes maal kunnen we genieten van deze spectaculaire BMW’s die met een mix van Belgische en Nederlandse wedstrijden een eigen attractief kampioenschap hebben. Als enige wedstrijd over twee dagen kan de Omloop die als vijfde op het programma staat misschien wel beslissend zijn voor het kampioenschap. De snelste BMW’s strijden zeker mee voor toptien plaatsen in de algemene einduitslag van onze wedstrijd.

Porsche Event

Logo Porsche Cup Omloop van Vlaanderen

Net zoals in 2018 gaan we terug extra inspanningen doen om zoveel mogelijk Porsches aan onze wedstrijd te laten starten. Daarvoor is er een afzonderlijke Cup die we organiseren. Zowel de moderne als historic versies van deze Duitse bolide kunnen deelnemen hieraan. We proberen deze wagens dan ook zoveel als mogelijk een op elkaar volgend startnummer te geven en bijeen te plaatsen op de service zone. Omdat het gebrul van een Porsche toch speciaal blijft…

Sanicentrum E Rally

Logo E-RALLY Omloop van Vlaanderen

Twee jaar geleden zag deze ecologische vorm van de ConXion Omloop van Vlaanderen het levenslicht. Dit jaar staan er tien regelmatigheidsritten op het programma. Niet de snelste wordt hier gekroond als winnaar, wel diegene die het beste gemiddelde kan aanhouden. We gaan resoluut voor meer wagens tijdens deze derde editie waar we voorrang verlenen aan de volledige elektrische versies.