logo A&D Omloop van Vlaanderen
Logo FIALogo FIALogo BRC

6–7 september 2024

Logo Muylle - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo Sani centrum Peter Ostyn - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo Olivier Construct - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo A&D Trucks - A&D Omloop van Vlaanderen
MOBIL
Logo Sport Vlaanderen - A&D Omloop van Vlaanderen
Godderis

A&D Omloop van Vlaanderen

Kroon-Oil Belgian Rally Championship

BRC Logo A&D Omloop van Vlaanderen

De A&D Omloop van Vlaanderen staat als een vaste waarde op de nationale kalender. In dit spannend kampioenschap hebben we in Roeselare meerdere malen een kampioen mogen lauweren op ons eindpodium. Wie de Omloop aan zijn palmares wil toevoegen moet uit het goede hout gesneden zijn, diepe grachten langs de weg straffen ieder foutje af.

Junior Belgian Rally Championship

BRC Logo A&D Omloop van Vlaanderen

Het nationale kampioenschap voorbehouden voor de jongeren in de snelle Rally 4 wagens...

Historic Belgian Rally Championship

BRC Logo A&D Omloop van Vlaanderen

Voor dit kampioenschap komen alle wagens in aanmerking met een bouwjaar voor december 1990. Een kampioenschap waar de spektakelwaarde vaak zeer hoog ligt.

RACB 2WD Trophy

2WD BRC A&D Omloop van Vlaanderen

RACB 2WD Trophy kan aanzien worden als de toegangsformule in het kader van de Kroon-Oil Belgian Rally Championship.

BRC MASTERS

BRC Masters A&D Omloop van Vlaanderen

Alle rijders die 50 jaar zijn of die 50 jaar worden in 2022 en die deelnemen aan het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, zullen punten kunnen scoren voor de Belgian Rally Master Cup, ongeacht het type wagen.

RACB M-Cup

Logo MCUP A&D Omloop van Vlaanderen

Deze spectaculaire BMW’s hebben een eigen attractief kampioenschap hebben. De snelste BMW’s strijden zeker mee voor top tien plaatsen in de algemene einduitslag van onze wedstrijd.

Motul clio rally Trophy

Motul Clio Rally Trophy A&D Omloop van Vlaanderen

De basis van de Motul Clio Rally Trophy is net als in 2022 dat iedere deelnemer met een Renault Clio V deelneemt. Alle auto’s zijn voorzien van Motul olie & vloeistoffen, NGK bougies en Hankook competitiebanden. Alle overige onderdelen moeten afkomstig zijn van officieel Alpine Racing dealer Heuvel-Motorsport, hierdoor kan een gelijke en eerlijke strijd op de klassementsproeven worden gegarandeerd!
Nieuw in 2023 is dat de auto zowel in Rally4 als Rally5 trim uitgevoerd kan zijn. Per klasse (Rally4 & Rally5) wordt er een klassement opgemaakt. Daarnaast is er een algemeen klassement waarin per rally 10 de best presterende Clio’s (ongeacht Rally4 of Rally5) punten scoren voor de algemene Motul Clio Rally Trophy titel.

Porsche Event

Logo Porsche Cup A&D Omloop van Vlaanderen

Net zoals de voorbije jaren gaan we terug extra inspanningen doen om zoveel mogelijk Porsches aan onze wedstrijd te laten starten. Daarvoor is er een afzonderlijke Cup die we organiseren. Zowel de moderne als historic versies van deze Duitse bolide kunnen deelnemen hieraan. We proberen deze wagens dan ook zoveel als mogelijk een op elkaar volgend startnummer te geven en bijeen te plaatsen op de service zone. Omdat het gebrul van een Porsche toch speciaal blijft…

Sanicentrum E Rally

Logo E-RALLY Omloop van Vlaand eren

In 2017 zag deze ecologische vorm van de Omloop van Vlaanderen het levenslicht. Niet de snelste wordt hier gekroond als winnaar, wel diegene die het beste gemiddelde kan aanhouden.