logo A&D Omloop van Vlaanderen
Logo FIALogo FIALogo BRC

6–7 september 2024

Logo Muylle - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo Sani centrum Peter Ostyn - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo Olivier Construct - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo A&D Trucks - A&D Omloop van Vlaanderen
MOBIL
Logo Sport Vlaanderen - A&D Omloop van Vlaanderen
Godderis

Historiek Automobielclub Midden Vlaanderen

Podium A&D Omloop van Vlaanderen

Automobielclub Midden Vlaanderen (AMV) werd in 1959 opgericht door enkele enthousiaste autosport minnende Roeselarenaars. In dit zelfde jaar nog vond de eerste Omloop van Vlaanderen plaats. De rallywagens startten toen vanop de Grote Markt van Roeselare. Een rally bestond in de beginjaren enkel uit “Regularity” trajecten waarbij de rallywagens de openbare weg gebruikten. De wedstrijden werden vooral ’s nachts verreden om het andere verkeer minder te storen.

Vanaf 1990 verhuisde het rallycentrum voor de 31ste editie naar de EXPO Hallen te Roeselare. Voor de 50ste editie keerden de rallywagens nog eens terug naar het centrum van Roeselare waar ze op vrijdagavond het Polenplein innamen als nachtpark. Op zaterdagmorgen startte de wedstrijd dan voor het Stadhuis van Roeselare op de Grote Markt. Vanaf de 50ste verjaardag mocht de autoclub ook de titel “Koninklijk” dragen (KAMV).
Door de bouw van een nieuw zwembad op de parking van EXPO Roeselare week de Omloop van Vlaanderen voor de 57ste editie in 2016 uit naar het Stationsplein te Roeselare.
Vanaf de 58ste editie werd het rallycentrum gehuisvest rond het rondpunt thv JB Motorsport aan de Zwaaikomstraat te Roeselare. Voor de 60ste editie is dit opnieuw “the place to be”!

Stad Roeselare als gaststad

Stad Roeselare is in 2019 reeds voor de 60ste keer gaststad voor de Omloop van Vlaanderen, de oudste autorally van België. Naast autosport is Roeselare ook gekend omwille van zijn liefde voor wielrennen. Het KOERS-museum op het Polenplein is zeker een bezoekje waard!

Albrecht Rodenbach verleende zijn naam aan het gekende biertje “Rodenbach” waar menig rallyfanaat naar uitkijkt tijdens zijn bezoek aan de rally. Roeselare, als centrum van de provincie West-Vlaanderen, manifesteert zich ook als populaire en vooruitstrevende winkelstad. Het economisch klimaat in en rond Roeselare is één van de bloeiendste van de kust provincie.

Beleving

Podium A&D Omloop van Vlaanderen

Het vernieuwde rallycentrum dat werd gecreëerd voor de editie 2018 zal behouden worden. De formule waarin we service Zone – start KP Zoning – podium willen centraliseren tot één in elkaar overlopende zone werd positief onthaald door deelnemers – buurtbewoners – bezoekers.

Voeg daaraan nog toe de gezelligheid van een rally bar – tal van leuke eetstandjes met een gevarieerd aanbod – muziek en we kunnen spreken van een belevingscentrum dat voor iedereen gratis toegankelijk is tijdens de wedstrijd.