logo A&D Omloop van Vlaanderen
Logo FIALogo FIALogo BRC

6–7 september 2024

Logo Muylle - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo Sani centrum Peter Ostyn - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo Olivier Construct - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo A&D Trucks - A&D Omloop van Vlaanderen
MOBIL
Logo Sport Vlaanderen - A&D Omloop van Vlaanderen
Godderis

40 regularity deelnemers vervoegen het BRC-peloton te Roeselare!

40 regularity deelnemers vervoegen het BRC-peloton te Roeselare!

Exact 37 deelnemers van de Rock n Roll Classics. OMLOOP VAN VLAANDEREN REGULARITY vervoegen de 66 rallyteams tijdens de 63ste editie van de A&D Omloop van Vlaanderen, de oudste rally op de kalender van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship.

De Rock n Roll Classics. OMLOOP VAN VLAANDEREN REGULARITY gaat eveneens vrijdagavond van start met een korte openingsetappe -goed voor 3 regelmatigheidsproeven waaronder de circuitproef ‘De Zoning’-, waarna op zaterdag twee lussen van 5 regelmatigheidsproeven volgen. Wie een glimp van de historische bolides wil opvangen, kan niet alleen terecht op de klassementsproeven, maar kan de wagens bewonderen in het ‘regularity car park’ (gelegen in het servicepark in de Zwaaikomstraat, op de terreinen van JB Motorsport) of in de ‘regularity service area’, een zone in het hart van het servicepark gereserveerd voor de deelnemers aan de Rock n Roll Classics. OMLOOP VAN VLAANDEREN REGULARITY. De toegang is er gratis en aangrenzend is er de 'circuitproef' De Zoning.

Regularity65 vs Regularity50
Dit jaar zijn er twee categorieën in de Rock n Roll Classics. OMLOOP VAN VLAANDEREN REGULARITY. Piloten die van een extra sportieve uitdaging houden, starten in de categorie ‘REGULARITY65’ waar de gemiddelde snelheid vastgelegd is op maximaal 65 km/u. Wie het qua stuurwerk liever wat rustiger aan doet, kan dit jaar terecht in de categorie ‘REGULARITY50’. Een categorie ‘regularity rijden pur sang’ en eveneens een categorie die zéér toegankelijk is om een deelname aan de A&D Omloop van Vlaanderen van je bucketlist af te vinken.

Wedstrijd in de wedstrijd
De regularity categorie tijdens de 63ste A&D Omloop van Vlaanderen is niet alleen goed voor 35% van het deelnemersveld, maar de regularity deelnemers krijgen de aandacht die ze verdienen! Naast het afzonderlijke regularity car park en regularity service area, zullen de sportieve ontwikkelingen gevolgd worden gedurende het rallyweekend door de officiële 'rallyradio' (RADIO I.R.O - 107,2 & 107,6 FM). Sportieve ontwikkelingen die zich overigens interessant aankondigen, want het ritme zal tijdens de regelmatigheidsproeven meermaals onderbroken worden door virtuele stempelcontroles. Bij enkele regelmatigheidsproeven zal de gemiddelde snelheid pas 15 seconden voor het startschot bekend gemaakt worden in de vorm van een ouderwetse tijdstabel. Programmeerbare tripmasters worden tijdens deze proeven meer dan ooit overbodig en de essentie van het regularity rijden blijft gegarandeerd.

De deelnemers van de categorie regularity sluiten vrijdagavond aan bij het BRC peloton, maar op zaterdag rijden ze hun eigen wedstrijd met eigen timing. Het zal garant staan voor een hoog wedstrijdritme zonder hinder van mogelijke vertraging van het 'modern' rallygedeelte. Daarenboven laat het de toeschouwers toe gemakkelijker een doortocht van de regularity mee te pikken tussen enkele BRC doortochten. De specifieke regularity timing kan u hier raadplegen.

Alfa Romeo, Lancia Fulvia, Volvo Amazon, Renault R5, Austin Mini, MG, Datsun versus Ford-Porsche-Lancia-Opel
Aan historische wagens met autosportgeschiedenis geen gebrek. Uiteraard kunnen de ‘klassieke’ merken Ford, Opel, Porsche of Lancia niet ontbreken op een deelnemerslijst 100% voorbehouden voor historische voertuigen. Maar wie nostalgie wil opsnuiven, zal zijn hart kunnen ophalen door passages mee te pikken van de overige bolides die op de deelnemerslijst prijken. Wat dacht u van een Volvo Amazon, Alfa Romeo GT1300 Junior, Lancia Fulvia 1.6 HF, BMW 2002, Toyota Celica TA22, Renault R5 Alpine, Austin Mini, Citroën AX Sport, MG B, Datsun 240Z, enz…?

De Wolf-Cole (regularity65) en Varrewaere-Cracco (regularity50) als favorieten van start
Sam De Wolf en copilote Julie Cole gaan, na hun schitterende 2de plaats vorig jaar, als favoriet van start in de categorie ‘regularity65’. Aan weerstand echter geen gebrek, met ‘Tour Auto’ winnaar Aswin Pyck aan de start die zijn piloot Gaëtan Van Calster ongetwijfeld schitterend zal weten te begeleiden. Weerwerk zullen ze eveneens krijgen van vader & zoon De Jaeger (vorig jaar 3de), Hendrickx-Clauw, Savic-Pelckmans en Vandeputte-Lienne.

In de categorie ‘regularity50’ gaan thuisrijders Varrewaere-Cracco -gesteund door hun hoog wedstrijdritme- als favoriet van start. Het grootste weerwerk in een categorie waar de onderlinge verschillen klein zullen blijven, krijgen ze ongetwijfeld van Berloo-Del’Haye, Debeil-Barbez, Verhage-Puype, Vander Stichele-Perdu en Franchi-Thirionet. Of komt de verrassing van het team Kristensen-Rasmussen in een schitterende Ford Escort Mexico, helemaal overgekomen uit Denemarken? Antwoord zaterdagavond rond 18u00 op het finishpodium te Roeselare!