logo A&D Omloop van Vlaanderen
Logo FIALogo FIALogo BRC

6–7 september 2024

Logo Muylle - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo Sani centrum Peter Ostyn - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo Olivier Construct - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo A&D Trucks - A&D Omloop van Vlaanderen
MOBIL
Logo Sport Vlaanderen - A&D Omloop van Vlaanderen
Godderis

Rock n Roll Classics. OMLOOP VAN VLAANDEREN REGULARITY: 13 gespierde regelmatigheidsproeven en 5 beschikbare startplaatsen!

Rock n Roll Classics. OMLOOP VAN VLAANDEREN REGULARITY: 13 gespierde regelmatigheidsproeven en 5 beschikbare startplaatsen!

Op 1 & 2 september vindt de 2de editie van de Rock n Roll Classics. OMLOOP VAN VLAANDEREN REGULARITY by JBREvents plaats. Een unieke regelmatigheidsrally te Roeselare omwille van de regelmatigheidsproeven die plaatsvinden op voor het overige verkeer afgesloten wegen én waarbij de maximale opgelegde gemiddelde snelheid kan oplopen tot 65 km/u! Een regelmatigheidsrally met een extra vleugje sportiviteit. Wie het liever rustiger aan doet maar met z’n oldtimer wil genieten van autosportsfeer, kan terecht in een tweede categorie ‘REGULARITY50’ waar de maximale gemiddelde snelheid 50 km/u bedraagt.

Het evenement vindt gelijktijdig plaats met de A&D Omloop van Vlaanderen, de oudste snelheidsrally van België! De organisatie Koninklijke Automobielclub Midden-Vlaanderen doet ook dit jaar beroep op regularity-specialisten Bjorn & Jens Vanoverschelde voor de sportieve & organisatorische omkadering van de Rock n Roll Classics. OMLOOP VAN VLAANDEREN REGULARITY. De eerdere aankondiging van het evenement zorgde er voor dat het deelnemerslijst snel ingevuld raakte. Wie één van de vijf laatste beschikbare startplaatsen wil verzilveren, schrijft zich best snel in, want vol is vol!

Het parcours onder de loep

Ondertussen draait de organisatie op volle toeren en staan we te popelen om binnen exact 7 weken het gespierde parcours (waarbij slechts 1 regelmatigheidsproef 100% identiek is aan vorig jaar!) aan u voor te schotelen. In afwachting van het startschot, blikken we graag al even vooruit:

Zoals in onze eerdere aankondiging te lezen was, gaan we de eerste editie extra verfijnen zowel op sportief vlak en beleving. Allereerst willen we de spirit van het regularity rijden benadrukken, tot groot jolijt van de specialisten! Het parcours blijft zo lang mogelijk geheim, waarbij er enkele verschillen zullen zijn tussen het roadbook van de snelheidsrally en de regularity-categorie… De routiniers zullen de ingrediënten van een ‘echte’ regelmatigheidsproef terugvinden, met enkele regelmatigheidsproeven met ritmewijzigingen door wisselende gemiddelde snelheden en 2 regelmatigheidsproeven waarbij het ritme bepaald zal worden door een ouderwetse tijdstabel. Anderzijds blijft de regularity-wedstrijd een instapvriendelijke categorie om een deelname aan de A&D Omloop van Vlaanderen van uw bucklist af te vinken of om het rijplezier met uw oldtimer op afgesloten wegen te vinden.”

De route-managers van de A&D Omloop van Vlaanderen schotelen een parcours voor dat voldoet aan de ‘regularity-normen’: “de route bevat veel wegveranderingen en voldoende afwisseling tussen technische tracés en vloeiende bochtencombinaties. Daarenboven volgen de regelmatigheidsproeven zich snel op dankzij bijzonder korte verbindingsroutes die de proeven met elkaar verbinden. Een sportief wedstrijdritme gegarandeerd! De regelmatigheidsproef ‘De Zoning’ is er dit jaar ook opnieuw bij waarbij je side-by-side het met collega-deelnemers kan opnemen op een ‘stratencircuit’. Meer dan voldoende ingrediënten om een boeiend evenement voor te schotelen!” En last but not least… op vrijdagavond gaat de categorie ‘REGULARITY65’ bij valavond reeds van start om af te sluiten in de duisternis. De magie van het rallyrijden ‘by night’! Op zaterdag vervoegt de categorie ‘REGULARITY50’ de karavaan.”

Inschrijven kan nog tot 10 augustus of tot de 5 resterende startplaatsen ingenomen zijn.

Praktisch

DATUM

CONCEPT

CATEGORIE ‘REGULARITY65’

CATEGORIE ‘REGULARITY50’

VOERTUIGEN