logo A&D Omloop van Vlaanderen
Logo FIALogo FIALogo BRC

6–7 september 2024

Logo Muylle - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo Sani centrum Peter Ostyn - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo Olivier Construct - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo A&D Trucks - A&D Omloop van Vlaanderen
MOBIL
Logo Sport Vlaanderen - A&D Omloop van Vlaanderen
Godderis

RACB 2WD Trophy, de betaalbare toegangsformule in het kader van de Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2022

RACB 2WD Trophy, de betaalbare toegangsformule in het kader van de Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2022

Over enkele weken, precies zaterdag 26 februari, markeert de Rally van Haspengouw de lancering van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2022. Een nieuw kampioenschap wordt gelanceerd in het kader van dit Belgisch Kampioenschap, de RACB 2WD TROPHY, die de Rally Criterium opvolgt.

In tegenstelling tot wat het geval was voor het Criterium, zal de RACB 2WD TROPHY geen afzonderlijke proef vormen. De deelnemers aan de 2WD Trophy zullen ook de volleidge ralle afwerken. Bovendien zal de RACB 2WD TROPHY georganiseerd worden op alle proeven van de Kroon-Oil BRC. De deelnemers kunnen punten scoren voor elk van de 10 kampioenswedstrijden en alle behaalde punten worden meegerekend voor de eindklassement van de RACB 2WD Trophy. De 2WD Trophy zal beschikken over een eigen algemene rangschikking, met dezelfde verdeling van de punten voor de eerste 10 in het klassement (25-18-15-12-10-8-6-4-2-1), en er zal ook een klasseklassement zijn.

Op het niveau van de auto's zijn alleen monturen met 2 wiel aangedreven (FWD of RWD) toegestaan en de gecorrigeerde cilinderinhoud mag niet meer dan 2.000 cm3 bedragen. De klassen en groepen die zijn toegestaan in het kader van de RACB 2WD Trophy zijn de klassen RC4 (alleen voertuigen van de groepen A5, A6, A7 en N3), RC5 (alleen N2, N1), NCE (E11, E10 en E9) en NCM (alleen M15, M14 en M13).

Conventionele banden — benzine in de handel

Om de kosten maximaal te beheersen, moeten de deelnemers aan de RACB 2WD Trophy verplicht in conventionele banden rijden. Zij moeten ook gebruik maken van benzine uit de klassieke handel.

Piloten en co-piloten die niet beschikken over een nationale vergunning, kunnen een ronde van de RACB 2WD Trophy spelen door een licentie "One Event RACB 2 WD Trofy".

Verminderd inschrijvingsbedrag

In overleg met BRC Promotor en RACB Sport hebben de organisatoren van de Kroon-Oil BRC-wedstrijden een overeenkomst gesloten om de deelnemers van RACB 2WD Trophy een aanzienlijke korting te geven op het inschrijvingsgeld. De deelnemers betalen zo hetzelfde bedrag als de concurrenten van Junior BRC (bijvoorbeeld Haspengouw 650 euro; South Belgian Rally 600 euro, 2 dagen rally ongeveer 950 euro).

Kortom, zeer gunstige voorwaarden om dit jaar te genieten van de speciale wedstrijden van de Kroon-Oil Belgian Rally Championship, maar ook van de sfeer, de uitstraling en de uitval van het nationaal kampioenschap

RACB 2WD Trophy, de betaalbare toegangsformule in het kader van de Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2022