logo A&D Omloop van Vlaanderen
Logo FIALogo FIALogo BRC

6–7 september 2024

Logo Muylle - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo Sani centrum Peter Ostyn - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo Olivier Construct - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo A&D Trucks - A&D Omloop van Vlaanderen
MOBIL
Logo Sport Vlaanderen - A&D Omloop van Vlaanderen
Godderis

Hans Weys jr wint de Zuiderzee rally en kroont zich tot koning van de polder

Hans Weys jr wint de Zuiderzee rally en kroont zich tot koning van de polder

Vorig weekend stond in en om Emmeloord met de Zuiderzee rally de eerste manche van de Twinoil Open Nederlands Rally Kampioenschap op het programma. Een tweedaagse wedstrijd die te kampen kreeg met veel wind, maar wel verreden werd op overwegend droge proeven. 

Hans Weys jr zou de vrijdag afsluiten als leider, op vinkenslag gevolgd door Bob de Jong met de Belgische copiloot Bjorn Degandt. Kevin van Deijne die nog wat moest wennen aan zijn nieuwe Skoda Fabia R5 ex Rovanpera sloot de dag af op de derde plaats. Poulsen eveneens met een Skoda Fabia R5 had enigszins verrassend een scratch laten optekenen en volgde daarmee op geringe afstand van zijn merkgenoot. De Deen bewees hiermee dat na een periode van lange inactiviteit hij niets van zijn snelheid was verloren. Minder goed verging het Roald Leemans met de DS3 R5 die de eerste proeven problemen kende met de remmen. Uiteindelijk ging het van kwaad naar erger, door een afgebroken onderdeel aan de ophanging zocht de DS3 R5 een diepe gracht op tijdens de laatste klassementsproef van de dag. Meteen het einde van Leemans zijn wedstrijd.

Op zaterdag bleek dat Bob de Jong best uitgeslapen was, hij opende meteen met twee scratches en reduceerde zijn achterstand tot 3,4 seconden. Jammer voor Bob dat twee van de vier openingsproeven werden afgelast, anders zat er misschien nog meer in tijdens de openingslus. De overige proeven in de namiddag verdeelden Weys & De Jong de scratches netjes onder elkaar en twee proeven voor het einde bedraagt de achterstand slechts een kleine tien seconden. Poulsen moest ondertussen lossen vooraan na een lekke band terwijl van Deijne vooral ritme kwam opdoen met oog om te scoren in de ELE rally.

Met nog twee proeven op de industriezone zou de nieuwere Hyundai van Bob De Jong iets sneller moeten zijn, maar daar had Hans Weys jr geen oren naar. Met twee indrukwekkende scratches sloot hij de wedstrijd af als winnaar. Een passend eerbetoon en afscheid van zijn Fiesta R5 die straks vervangen wordt door twee Polo's R5. Met de tweede plaats nam Bob De Jong wel de volle buit in het kampioenschap. Van Deijne mocht het derde plaatsje op het podium betreden.

De ConXioN Omloop van Vlaanderen te Roeselare staat als vijfde wedstrijd op het programma van het Twinoil ONRK.

Hans Weys jr wint de Zuiderzee rally en kroont zich tot koning van de polder Hans Weys jr wint de Zuiderzee rally en kroont zich tot koning van de polder