logo A&D Omloop van Vlaanderen
Logo FIALogo FIALogo BRC

6–7 september 2024

Logo Muylle - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo Sani centrum Peter Ostyn - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo Olivier Construct - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo A&D Trucks - A&D Omloop van Vlaanderen
MOBIL
Logo Sport Vlaanderen - A&D Omloop van Vlaanderen
Godderis

85 wagens aan de start in TER / BRC

85 wagens aan de start in TER / BRC

Zoals voorzien ging de 60ste editie van de ConXioN Omloop van Vlaanderen om 17h30 van start, onder een iets lichtere hemel dan in de namiddag. Van de 98 wagens die zich hadden ingeschreven in deze manche van de TER/BRC, gingen er uiteindelijk 85 van start. Zaterdagochtend verwachten we nog 35 deelnemers in het RACB Criterium.

De meeste forfaits waren te wijten aan mechanische problemen (Cris Algoedt/BMW 1M, Guino Kenis/BMW M3, Nick Toorré/Ford Sierra Cosworth, Marc Maertens/BMW M3). Voor Philip Cracco (Skoda Fabia R5), was het een persoonlijke beslissing, net als voor de Italiaan Buscemi, die een goede zaak had kunnen doen in TER2. Jens Maes (Opel Ascona) blesseerde zich in het begin van de week. Valentin Vertommen (Ford Fiesta R2) gaf geen verklaring. De jonge Jeroen Vanhoutte ging woensdag tijdens een test hard van de baan met zijn Peugeot 208 R2. Het is jammer dat Stephen Vankemmel zijn terugkeer met zijn Opel Ascona A gemist heeft.

Met uitzondering van Alex Allingham (Escort Mk2), zijn alle Britten van de partij, met onder hen 11 Mini-rijders die de 60ste verjaardag van de legendarische Engelse hatchback komen vieren Enkel Trevor Hancock heeft zijn Mini geruild om aan te treden met een Triumph TR7 V8. Een opwindende wagen die mooie herinneringen oproept.

Bij de tenoren is er een interessante première, want J-Motorsport heeft uiteindelijk beslist om Kevin Demaerschalk en Lara Vanneste de gloednieuwe aanwinst van het team toe te vertrouwen: een Ford Fiesta R5 Evo in plaats van de Citroën C3 R5.

"De eerste kennismaking is goed verlopen," vertelt Kevin. "De feeling is goed, maar ik wil liever niet teveel zeggen voor de start van de eerste proeven. We zullen vanavond zien wat het geeft."

Omdat de deelnemers (gratis) voor elke wedstrijd kunnen inschrijven tot de publicatie van de startlijst, zijn er uiteindelijk toch 10 teams ingeschreven om punten te scoren in de TER. De twee teams die voor het ganse jaar zijn ingeschreven, krijgen concurrentie van Sébastien Bedoret, Pieter Tsjoen, Kevin van Deijne en Steven Vergalle (allemaal met een Skoda Fabia R5). In TER2 hebben Tobias Brüls, Gilles Pyck en Glenn Snaet zich ingeschreven, elk met een Peugeot 208 R2, samen met Timo van der Marel (Opel Adam R2).

Ter herinnering: vanavond werken de deelnemers twee keer de proef van De Ruiter en Beveren af, met tussendoor een eerste doortocht op de Zoning in Roeselare. In totaal goed voor 35 km tegen de klok. Zullen we vanavond al een hiërarchie zien?

(Foto Alexander Ramon)