logo A&D Omloop van Vlaanderen
Logo FIALogo FIALogo BRC

6–7 september 2024

Logo Muylle - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo Sani centrum Peter Ostyn - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo Olivier Construct - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo A&D Trucks - A&D Omloop van Vlaanderen
MOBIL
Logo Sport Vlaanderen - A&D Omloop van Vlaanderen
Godderis

De 63ste A&D Omloop van Vlaanderen verwelkomt de Nederlandse Motul Clio Rally Trophy

Met de 63ste A&D Omloop van Vlaanderen is de Nederlandse Motul Clio Rally Trophy toe aan zijn voorlaatste wedstrijd. Heel wat Nederlandse teams zakken dan ook af naar Roeselare om hun tenten op te slaan in het Van Mossel – Devos Capoen Clio dorp, mede mogelijk gemaakt door onze partner Transport De Duytsche.

Net zoals in de Belgische Clio Trophy telt de Nederlandse Motul Clio Rally Trophy vijf wedstrijden en rijden alle deelnemers met een Renault Clio V. Er zijn echter ook verschillen. In de Belgische variant is enkel de Rally5 versie toegelaten. Bij onze noorderburen kan men ook deelnemen met de Rally4 versie, het grotere broertje van de Rally5 met o.a. sterkere remmen, meer afstellingsmogelijkheden in de ophanging en natuurlijk wat meer power. Voor meer info kan je terecht op de servicezone in het Van Mossel – Devos Capoen Clio dorp.

Daar de 63ste A&D Omloop van Vlaanderen de voorlaatste wedstrijd is van de Nederlandse Motul Clio Rally Trophy tekent de top 3 in de tussenstand present. Met winst in de GTC Rally springt het team Overbeek – van der Rijsen van de vijfde plaats naar de tweede plaats. Het duo Deij – Muilwijk zal alles uit de kast moeten halen om hun voorlopige leidersplaats te verdedigen. Cuppens – Cuppens ging in de GTC Rally van start met een gloednieuwe Clio en reed hun eigen behouden wedstrijd. Om de derde plaats vast te houden, zullen ze iets meer risico’s moeten nemen.

Het belooft een mooie strijd te worden op de klassementsproeven in Roeselare en omstreken. Een strijd die ongetwijfeld ook een Belgisch tintje krijgt. Met Depotter – Maelfait en Dekeyser – Tassaert krijgen we immers twee teams aan de start uit de top 3 van de Belgische Clio Trophy. En wie weet komt de verassing van een van de andere Renault Clio V teams die vrijdag van start gaan.