logo A&D Omloop van Vlaanderen
Logo FIALogo FIALogo BRC

6–7 september 2024

Logo Muylle - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo Sani centrum Peter Ostyn - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo Olivier Construct - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo A&D Trucks - A&D Omloop van Vlaanderen
MOBIL
Logo Sport Vlaanderen - A&D Omloop van Vlaanderen
Godderis

Omloop van Vlaanderen lanceert affiche 62ste editie

Omloop van Vlaanderen lanceert affiche 62ste editie

Inschrijvingen openen 1 juni

De organisatie van de 62ste Omloop van Vlaanderen komt op kruissnelheid. Met de lancering van de gloednieuwe affiche kan de promotie, en de laatste rechte lijn, ingezet worden. De inschrijvingen openen op woensdag 1 juni. De Omloop van Vlaanderen is de zevende van tien manches van Kroon-Oil Belgian Rallychampionship.

Affiche
Voor de 61ste  editie pakte de Koninklijke Automobielclub Midden Vlaanderen (KAMV) uit met een nieuwe huisstijl, met als paradepaardje een hertekende affiche die de band met de Stad Roeselare versterkt. Dit jaar siert het kasteel van Rumbeke op de affiche. Dit wordt het campagnebeeld van de volgende Omloop en zal dan ook binnenkort in het straatbeeld te zien zijn.

“Onze 60 medewerkers, een groep in volle groei, zullen de komende weken met het nodige promotiemateriaal op terrein te zien zijn. KAMV biedt namelijk op meerdere wedstrijden steun met gemiddeld 30 medewerkers en zorgt zo voor een goed, vlot en veilig verloop op andere wedstrijden”, vertelt de organisatie.

Parcours
Zoals beloofd zal het parcours er grondig anders uitzien dan vorig jaar. De proeven Zilverberg, Passendale en zelfs de Zoning worden aangepast. Passendale wordt een rit in lijn, maar blijft scherprechter met 16.79 km.

 Op een compacte vrijdagetappe wachten vijf klassementsproeven, op zaterdag nog eens veertien proeven, goed voor 190 wedstrijdkilometers tegen de klok. Het startschot wordt vrijdagavond gegeven om 17.50 uur. Na een korte nachtrust wacht een intensieve dag. Tegen zaterdagavond 18.45 uur, na de Power Stage van KP De Ruiter, kennen we de winnaar van Omloop van Vlaanderen.

De Omloop van Vlaanderen introduceert ook de Tyre Warming Zone, waar rijders hun banden kunnen warmen voor de start van een klassementsproef. Het idee komt overgewaaid uit het WRC. Rijders warmden vroeger vaak hun banden op tijdens de verbindingsritten, wat eigenlijk niet mag. Deze nieuwe maatregelen verhoogt de veiligheid rond het parcours voor deelnemers en toeschouwers.

Inschrijvingen
Deze ingrediënten moeten zorgen voor een gesmaakte formule. Vanaf 1 juni zullen de inschrijvingen geopend worden.