logo A&D Omloop van Vlaanderen
Logo FIALogo FIALogo BRC

6–7 september 2024

Logo Muylle - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo Sani centrum Peter Ostyn - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo Olivier Construct - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo A&D Trucks - A&D Omloop van Vlaanderen
MOBIL
Logo Sport Vlaanderen - A&D Omloop van Vlaanderen
Godderis

Ruim 120 teams stomen zich klaar voor 61e Omloop van Vlaanderen

Ruim 120 teams stomen zich klaar voor 61e Omloop van Vlaanderen

Ruim 120 teams, verdeeld over ruim tien internationale kampioenschappen en merkencups, maken zich op voor de 61e Omloop van Vlaanderen die grondig hertekend werd. Onder de deelnemers tekenen een pak buitenlanders en merkencuprijders present. Er zijn nog tickets beschikbaar.

De deelnemers komen uit zes verschillende landen, uiteraard met de Belgen voorop, waaronder de huidige top zes van het Belgische rallykampioenschap. De tweede grootste groep vormen de Zweden, met maar liefst tien teams. Zij komen in het kader van de Volvo Euro Cup. Daarnaast komen er nog een pak Britten en Ieren het Kanaal overgestoken, onder meer voor de Britse Mini Sport Cup en het TER Historic. Op de startlijst vinden we ook een aantal Fransen terug en met Edgar Vigo López staat er zelfs een Spanjaard aan de start. Hij doet een gooi naar de titel in het TER 2WD-kampioenschap. De Omloop van Vlaanderen bewijst hiermee haar internationale aantrekkingskracht, ondanks de strenge coronamaatregelen voor buitenlanders.

Straks maken de teams kennis met een grondig hertekende Omloop. Op vrijdag staan reeds 63,56 wedstrijdkilometers op het programma, verdeeld over zeven proeven. De klassementsproeven van Houthulst en Rumbeke worden voor het eerst op vrijdag gereden. Twee passages op De Ruiter en de vertrouwde Zoning  vullen het programma aan op de lange openingsdag. Dankzij die lange openingsdag kunnen rijders ook deelnemen aan de Power Stage op zaterdag.

Op zaterdag volgen nog 150 kilometers tegen de klok, verdeeld over drie lussen van vier proeven met Beveren, de Zoning, Zilverberg en uiteraard Passendale die zonder meer de scherprechter wordt met zijn 25,29 wedstrijdkilometers. Passendale is daarmee een van de langste proeven in het Belgische rallykampioenschap. Beveren sluit de 61e Omloop van Vlaanderen als Power Stage, waar er gebikkeld zal worden voor extra punten.