logo A&D Omloop van Vlaanderen
Logo FIALogo FIALogo BRC

6–7 september 2024

Logo Muylle - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo Sani centrum Peter Ostyn - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo Olivier Construct - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo A&D Trucks - A&D Omloop van Vlaanderen
MOBIL
Logo Sport Vlaanderen - A&D Omloop van Vlaanderen
Godderis

Belangrijk weekend voor de toekomstige deelnemers aan de 60ste ConXioN Omloop van Vlaanderen

Belangrijk weekend voor de toekomstige deelnemers aan de 60ste ConXioN Omloop van Vlaanderen

Dit weekend staat met stip genoteerd bij vele deelnemers van de diverse kampioenschappen die de 60ste ConXioN Omloop van Vlaanderen mag ontvangen.

Binnen het Jobfixers BRC kampioenschap heeft Kris Princen vast de ambitie om zijn leidersplaats te verstevigen tijdens de tweede manche die doorgaat in en om Spa. Met Cherain, Fernemont, de broertjes De Mevius, Snijers, Wagemans, De Cecco, Fumal, vader en zoon Cracco zijn de favorieten niet te tellen op één hand. Joachim Wagemans die straks het volledige TER kampioenschap zal afwerken, waartoe ook onze wedstrijd behoort, komt er vooral ritme opdoen. Helaas laten ook enkele favorieten voor het kampioenschap zoals Verschueren en Bédoret deze wedstrijd links liggen.

Eveneens te Spa de tweede manche binnen het Racb Criterium kampioenschap. Daar is het uitkijken naar een strijd voor het kampioenschap tussen Johnny Louies, Dany Claesen en Stefaan Tjoens.

In Nederland staat dit weekend de Zuiderzee rally als opener van de Twinoil ONRK op het programma. Bij de favorieten zoals Kevin van Deijne, Hans Weys jr mogen we ook Bob de Jong rekenen met de Belgische co Bjorn Degandt in hun Hyundai i20 R5.

Nog meer Belgen aan het werk dit weekend, maar dan meer in het zuiden van Europa. Daar staat de rally Moritz Costa Brava te Spanje als openingswedstrijd op de kalender van de TERH. De Belgische delegatie wordt er vertegenwoordigd door Tom Van Rompuy - Jens Vanoverschelde met een BMW M3, Carlo Mylle - Olivier Laporte die net als Frank Blondeel co van Heinz- Walter Schewe een Porsche 911 als strijdwapen verkiezen. Veel ronkende namen voor dit kampioenschap met prachtige bolides. Het is dan ook uitkijken tot we ze mogen verwelkomen te Roeselare.

In Groot Britannië gaat de eerste manche van de HRCR Mini sport Cup en de Stage Masters van start. Tijdens de Agbo stages zullen van de 46 deelnemers er een dertigtal hun kampioenschap op gang trekken. Tijdens de ConXioN Omloop van Vlaanderen kan je deze snelle Britse oldtimers gade slaan. Deze deelnemers steken straks in groten getale de plas over richting Roeselare.

Belangrijk weekend voor de toekomstige deelnemers aan de 60ste ConXioN Omloop van Vlaanderen Belangrijk weekend voor de toekomstige deelnemers aan de 60ste ConXioN Omloop van Vlaanderen