logo A&D Omloop van Vlaanderen
Logo FIALogo FIALogo BRC

6–7 september 2024

Logo Muylle - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo Sani centrum Peter Ostyn - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo Olivier Construct - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo A&D Trucks - A&D Omloop van Vlaanderen
MOBIL
Logo Sport Vlaanderen - A&D Omloop van Vlaanderen
Godderis

De leider in de TER verdedigt zijn koppositie in Roeselare

De leider in de TER verdedigt zijn koppositie in Roeselare

Luxemburger Steve Fernandes voert de stand aan met zijn Skoda

De zomervakantie is ook voor rallyrijders een moment van ontspanning. Daardoor komen de inschrijvingen voor de ConXioN Omloop van Vlaanderen, gepland op 6 en 7 september, een beetje traag op gang. Twee weken voor de sluiting van de inschrijvingen, lijken de grote namen stilaan wakker te worden.

Een van de verwachte nieuwsjes was de bevestiging dat de leider in de Tour European Rally (TER), de Luxemburger Steve Fernandes, van de partij zal zijn in Roeselare om zijn koppositie te verdedigen. Samen met zijn Belgische copiloot Olivier Beck heeft Steve de leiding genomen in de tussenstand na de vorige manche van de TER, de Rallye de Ferrol (in Galicië, in het Noord-Westen van Spanje). Die wedstrijd vierde dit jaar zijn 50ste editie. De Spanjaarden Ivan Ares (Hyundai i20 R5) en Roberto Blach (Citroën DS3 R5) namen de eerste twee plaatsen in het TER-klassement voor hun rekening. Fernandes deed een goede zaak door de andere Fabia R5 van de Duitser Stefan Göttig voor te blijven. Hij heeft nu een totaal van 38 punten, tegenover 31 voor Göttig, 30 voor Ares en 29 voor de Fransman Sylvain Michel, de beste TER-piloot in de openingsmanche van de competitie in Antibes.

Van het JobFIXers Belgian Rally Championship (BRC) is Vincent Verschueren de eerste topper die zich heeft ingeschreven. In 2017 zette de piloot van team GoDrive in de ConXioN Omloop van Vlaanderen een grote stap richting zijn eerste titel van Kampioen van België. Vorig jaar bood hij het meeste weerwerk aan zijn opvolger, Kris Princen. Vincent, die voor de eerste keer in Roeselare genavigeerd zal worden door Stéphane Prévot, wil begin september graag zijn eerste overwinning van het seizoen veroveren. En zijn eerste samen met Stéphane.

Mooi volk voor het Porsche Event!

Het Porsche Event, de originele en voor de fans altijd opwindende nevenwedstrijd, belooft een mooie strijd te worden tussen Chris Debyser, de baas van ConXioN, Wouter Muylle, directeur van het gelijknamige carrosseriebedrijf, Romain Delhez en Andy Lefevere, allemaal met 911's GT3. De smaakmakers van het Brits Stage Masters "kampioenschap", Peter Lythell en Rikki Proffitt, zullen aan de start komen met Historic 911's. En laten we Glenn Janssens niet vergeten. Hij is ingeschreven met zijn krachtige 911 SC in het Historic BRC.

Zoals beloofd zal het spektakel erg gevarieerd zijn in de 60ste editie van de ConXioN Omloop van Vlaanderen. De afwezigen hebben ongelijk, zowel bij de deelnemers als de toeschouwers. Voor de deelnemers vermelden we nog dat er een voordelig inschrijvingstarief van toepassing is tot 15 augustus.

Het gedetailleerde programma, het reglement van de wedstrijd en het online inschrijvingsformulier zijn beschikbaar op de website www.omloopvanvlaanderen.be.

(Introfoto: Steve Fernandes, leider in de TER; foto Loïc Nautet - Foto hieronder: Chris Debyser in de Omloop van Vlaanderen 2018; foto Lorenz Lefere)

De leider in de TER verdedigt zijn koppositie in Roeselare