logo A&D Omloop van Vlaanderen
Logo FIALogo FIALogo BRC

6–7 september 2024

Logo Muylle - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo Sani centrum Peter Ostyn - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo Olivier Construct - A&D Omloop van Vlaanderen
Logo A&D Trucks - A&D Omloop van Vlaanderen
MOBIL
Logo Sport Vlaanderen - A&D Omloop van Vlaanderen
Godderis

Junior BRC: wie profiteert van de afwezigheid van Grégoire Munster?

Junior BRC: wie profiteert van de afwezigheid van Grégoire Munster?

Om de toekomst van de rallysport te verzekeren, zijn er jongeren nodig. Daarom verdient het Pirelli Junior Belgian Rally Championship de nodige aandacht. Dit weekend komen 7 jongeren aan de start van de 7de manche van het kampioenschap, de ConXioN Omloop van Vlaanderen. Omdat hij wat rust nodig heeft na een erg druk programma in het begin van het jaar, is Grégoire Munster, de titelhouder, niet op de afspraak. De strijd tussen de jonge talenten zal daardoor heel open zijn in de omgeving van Roeselare.

A priori zullen de belangrijkste kandidaten op de Junior-overwinning Tobias Brüls en Gilles Pyck zijn, de twee dichtste achtervolgers van Munster in het kampioenschap. Mathematisch zijn de twee Peugeot 208 R2 piloten zelfs nog niet uitgeteld voor de Junior-titel, maar ze strijden vooral voor de dichtste ereplaats achter Munster op het einde van het seizoen.

Natuurlijk zijn er nog meer rijders die ambities koesteren. Glenn Snaet, die zijn wederoptreden maakt na een zware klap in de Rally van Wallonië, wilt ook maximaal scoren. De jonge rijder uit Staden wil voor eigen publiek een gooi doen naar de overwinning. Hetzelfde geldt voor Thibaud Mazuin, 4de in de tussenstand, en Valentin Vertommen. Charles Munster zal, bij afwezigheid van zijn broer Grégoire, de eer van de familie hoog moeten houden met zijn Opel Adam Cup.

De snelste jongeren staan voor een zware uitdaging op de 20 klassementsproeven van de ConXion Omloop van Vlaanderen. Om een bonuspunt te scoren zullen ze immers twee referenties van formaat moeten kloppen: de Nederlander Timo van der Marel, officieel piloot van Opel Nederland, altijd erg snel met zijn Opel Adam R2.

Tussenstand Junior BRC (6/9): 1. G. Munster 94; 2. T. Brüls & G. Pyck 26; 4. Th. Mazuin & A. Molle 18; 6. G. Snaet 15; 7. J. Wagemans 10; 8. V. Vertommen 9; 9. A. Boxoen 8; 10. Charles Munster 7; 11. M. Merlevede 6; 12. L. Vansteenkiste 5...

(Foto's van Loïc Nautet)

Junior BRC: wie profiteert van de afwezigheid van Grégoire Munster?