ConXioN Omloop van Vlaanderen is springlevend!

Na de 58ste editie ConXion Omloop van Vlaanderen heeft onze voorzitter Joost Demeestere besloten zijn functie ter beschikking te stellen. We willen Joost van harte bedanken voor zijn jarenlange inzet.

Tijdens onze laatste vergadering heeft het bestuur dan ook een nieuwe voorzitter verkozen. Met trots stellen we Yves Olivier als onze nieuwe voorzitter voor. Yves is alom gekend in de autosportwereld waar hij zijn sporen verdiende in het circuit gebeuren. Van het Belgisch kartkampioenschap, de Formule Ford Benelux, Duits Formule Renault en Formule 3 Kampioenschap, tot aan het Formule 3000 Kampioenschap. Na de éénzitters kwamen twee seizoenen DTM met Opel. In 2003 volgde nog een jaartje de V8 Starserie. Yves heeft niet alleen een groot hart voor de autosport, maar is eveneens bedrijfsleider van Olivier Construct en voorzitter van voetbalclub KSV Roeselare.

Tevens verwelkomen we maar liefst zeven nieuwe leden: naast mensen met ruime ervaring in de autosport ook jonge wolven die volop gemotiveerd zijn om onze club de nodige diensten te bewijzen. Samen gaan we ons ten volle inzetten om de komende jaren topedities te organiseren.

Yves en het bestuur willen de deelnemers en hun teams meer verwennen met extra bijstand, ambiance en promotie aan te bieden. We stellen een tweedaagse rally voor, met zeven verschillende aantrekkelijke proeven waaronder enkele extra lange. In totaal wordt dit meer dan 200 kilometer tegen de klok.

De toeschouwers krijgen meer interactie met de deelnemers, sportieve sfeer in ons rallycentrum JB Motorsport en een meer centrale rol in de beleving van onze rally. De verzorgde publiekspunten worden meer uitgebouwd, en een deel ervan zullen toegankelijk voor mindervaliden zijn.

Baanposten en stewards worden voor hun inzet op een ludieke manier extra in de bloemetjes gezet.

Ons Vip gedeelte zal met enkele vernieuwingen en extra animatie een ideale plaats om te netwerken worden.

We gaan ons voor de lokale non-profit organisaties meer engageren.

Bovendien zullen we met onze E rally ons ecologisch verhaal verder uitbouwen.

De ConXioN Omloop kan onmogelijk goed verlopen zonder de medewerking van de locale overheden. Wij danken daarom de stad Roeselare en de andere gemeentebesturen voor hun belangrijke bijdrage in de organisatie van onze rally.

Het bestuur onderstreept onomwonden de doelstelling om de ConXioN Omloop van Vlaanderen opnieuw tot de absolute top van de Belgische rallysportwereld te brengen. We wachten daarvoor niet tot onze 60ste jubileumeditie, maar reeds dit jaar gaan wij met  de 59ste uitgave met onze vernieuwingen van start. #FOMO.

Save the date, vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september.